Вторник, 05 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалистите на СУ „Георги Измирлиев” са ученически шампиони на България във възраст 5-7 клас

  06.06.2023 10:13
Хандбалистите на СУ „Георги Измирлиев” са ученически шампиони на България във възраст 5-7 клас

Отборът на СУ „Георги Измирлиев” спечели финала на Ученически игри 2023 по хандбал за момчета 5-7 клас. 20 години, след като спечели титлата като състезател, Йордан Димитров изведе отбора до върха в страната и като учител. През 2003 г. отборът на Гимназията става шампион, воден от Цоньо Цонев.

Финалите на Ученически игри се изиграха в Кубрат. В своята предварителна група момчетата на СУ „Георги Изимирлиев” победиха първо връстниците си от СУ „Н. Вапцаров” от Петрич, като това беше и единственият по-оспорван мач за тях в турнира. Всички останали срещи горнооряховчани печелеха без проблем и с над 10 гола разлика. Във втория си мач те се наложиха над представителите на Бургас, а на полуфинала отстраниха момчетата на СУ „Стоян Михайловски” от Варна.

На финала възпитаниците на Йордан Димитров се изправиха срещу домакините от СУ „Христо Ботев” – Кубрат и спечелиха златните медали и шампионската купа с 33:22. За третото място отборът от Петрич се наложи над хандбалистите от Варна.

Михаил Тодоров стана голмайстор на турнира с 46 точни попадения. Заедно с Иво Иванов бяха избрани и в идеалната седмица на хандбалните финали на Ученически игри.

Купи, грамоти и медали бяха връчени от кмета на община Кубрат Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, старши експерта по физическо възпитание и спорт към РИО – Разград Николай Миланов, зам.-кмета Женифер Пойраз, Елеонора Горбанова – главен експерт към Министерството на младежта и спорта и главния съдия на първенството в Кубрат Стефан Калинов.

Шампионите бяха посрещнати с подаръци и торта в училище и поздравени от цялото училищно ръководство. Вие сте нашата гордост, успявайте все така във всяко свое начинание, приветства ги директорът Криси Аврамова.

Златните момчета на СУ „Георги Измирлиев” са Александър Станчев, Александър Генов, Анатоли Дончев, Мартин Веселинов, Емануел Веселинов, Тодор Тодоров, Михаил Николов, Никола Кондев, Светослав Георгиев, Иво Иванов, Християн Генов, Михаил Тодоров.

Всички тренират в ХК „Локомотив”, а Михаил Тодоров и Иво Иванов са проектонационали.

След края на тазгодишните финали на Ученически игри две от купите са в Горна Оряховица, след като преди това отборът на ПГЕЕ „Ломоносов” спечели титлата при по-големите момчета XI-XII клас.


Ключови думи
хандбал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати