Понеделник, 14 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

11-годишните хандбалисти на „Локомотив“ с бронзови медали от Държавното

  14.05.2023 19:27
11-годишните хандбалисти на „Локомотив“ с бронзови медали от Държавното

В продължение на три дни спортна зала „Никола Петров” беше домакин на Държавния финал по хандбал за момчета до 11 г. След изиграване на редовния сезон дванадесетте най-добри отбори в България спориха за титлата. В предварителната група малките „локомотивчета“ записаха победа над „Чардафон“ (Габрово) с 11:3 (5:2) и загуба от „Локомотив“ (Варна) с 11:27 (3:14). В следващата фаза победиха „Етър-64“ (В. Търново) с 20:17 (11:11) и влязоха в борбата за разпределение на медалите.

Ключов се оказа полуфиналният мач, в който домакините отстъпиха на „Спартак“ (Варна) с 11:16 (6:6). Загубата изпрати младите „железничари“ в спора за бронза срещу „Труд“ (Труд).

Още с първия съдийски сигнал малките „локомотивци“ наложиха волята си и през целия мач диктуваха събитията на терена. Заслужено победиха с 19:8 (7:5) и грабнаха бронзовата купа.

Шампионската титла спечели „Локомотив“ (Варна), който победи градския си съперник „Спартак“ след изпълнение на дузпи.

Ивайло Петров беше избран за най-добре представил се състезател на турнира от отбора на „Локомотив“ (Горна Оряховица), а Ивелин Христов заслужено спечели приза за най-добър защитник.

Купи, медали и грамоти на призьорите бяха връчени от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и зам. кмета Стефчо Алипиев.

„Щастливи сме от спечелените медали. Ядрото на нашия отбор са състезатели с 1-2 години по-малки. Те доказаха, че могат да играят като равни с по-големите. Имаме още много работа. Догодина продължаваме с тренировките, отново ще се състезаваме в тази възраст и вярвам, че ще се представим по-добре“, заяви Радослав Георгиев от щаба на „Локомотив“.

„Локо“: Николай Радославов, Християн Бояджиев, Стилиян Иванов, Ивелин Христов, Мирослав Серафимов, Ивайло Пегров, Раян Пенев, Пламен Пламенов, Детелин Агаларев, Тодор Иванов, Георги Манев.


Ключови думи
хандбал Локомотив 11 години
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати