Сряда, 02 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” отново са шампиони на страната

  03.05.2023 16:21
Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” отново са шампиони на страната

Хандбалният отбор на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” спечели финала на Ученически игри 2023 за юноши XI – XII клас. Към поредната купа в спортната витрина на училището се добавят и няколко индивидуални награди.

Домакин на финалите беше Кубрат. Шест училищни отбора, спечелили зоналните първенства, си оспорваха медалите. Отборът на ПГЕЕ беше в по-силната предварителна група с представителите на домакините ОУ „Христо Ботев” – Кубрат и на ПГМЕЕ - Бургас. В другата група бяха отборите на СУ „Виктор Юго” – София, СУ „Васил Левски” – Опака и ПСАГ „Васил Левски” – Благоевград.

„Ломоносовци” постигнаха две победи в групата. Над Кубрат се наложиха с 31:15, а над Бургас с 33:29. Това ги изпрати на полуфинал срещу втория в другата група отбор от Опака. Горнооряховските момчета просто премазаха съперника с 49:12. В същото време момчетата от Бургас победиха първия в другата група отбор на Благоевград. На финала един срещу друг отново застанаха двата очевидно най-силни състава. В тима на горнооряховското училище са момчета от двата местни клуба „Локомотив” и „Раховец”. Гръбнакът на тима от Бургас са момчета, спечелили преди дни първенството за младежи до 19 години с отбора на „Албатрос”. Вторият сблъсък отново бе за ПГЕЕ „Ломоносов” – победа с 31:26 и ученическата купа отново е в Горна Оряховица.

Михаил Стоянов стана голмайстор на финалите с 56 попадения. За най-добро ляво крило бе обявен брат му Самуил, а Валентин Василев взе наградата за най-добро дясно крило.

Наградите - грамоти, купи и медали, бяха връчени от общинското ръководство на Кубрат начело с кмета Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете - Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, от старши експерта по физическо възпитание и спорт към Регионалния инспекторат по образованието - Разград Николай Миланов, както и от Елеонора Горбанова - главен експерт в Русе за четири области от Североизточна България към Министерството на младежта и спорта.

За отбора на ПГЕЕ играха Кристиян Йорданов, Любен Иванов, Стелян Димов, Михаил Стоянов, Самуил Стоянов, Валентин Николов, Валентин Василев, Петър Петров и Александър Маринов. Двамата близнаци Михаил и Самуил Стоянови тренират в ХК „Раховец”, а останалите са състезатели на ХК „Локомотив”.

Отборът бе воден от учителите Искра Благинова и Иван Генов и от треньора на „Локо” Йордан Димитров. За финала треньор им беше звездата на „Локо” Михаел Иванов, който само преди дни бе обявен за най-добър ляв гард на Световната купа във Варна, където българите станаха трети.

сн. Община Кубрат


Ключови думи
хандбал ПГЕЕ Ученически игри 2023
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати