Сряда, 26 Юли 2023
            
Горна Оряховица Други

Отборът на ПГЕЕ „Ломоносов” е втори в Националното състезание по приложна електроника

  26.04.2023 13:43
Отборът на ПГЕЕ „Ломоносов” е втори в Националното състезание по приложна електроника

Кристина Георгиева и Александър Атанасов спечелиха второ място за ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” от Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. Финалният кръг на 12-тото издание на ученическото състезание, което е част от календара на Министерството на образованието и науката, се проведе в Банско. Домакин беше местната  Професионална гимназия по електроника и енергетика, а партньор в организацията е търговска верига „Елимекс“. Състезанието е в две възрастови групи – 9 и 10 клас и 11 и 12 клас.

До националните финали стигнаха 12 отбора – по шест във всяка възрастова група. Екипът на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” се класира във възраст 11-12 клас, след като зае трето място на Регионалните финали във Варна. В Банско двамата представители на горнооряховското училище бяха още по-убедителни и спечелиха второ място в страната. Задачата им беше след теоретичен тест да изработят електронен пясъчен часовник и светодиодна звезда.

Първо място в тяхната възраст зае отборът на Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от Видин. Втори са учениците на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ от Горна Оряховица, а трети е отборът на Професионалната техническа гимназия във Варна. Отборът на ПГЕЕ е съставен от Кристина Георгиева от 12 клас, която зае второ място и в индивидуалното класиране, и Александър Атанасов от 11 клас. Техен ръководител е Виолина Стоянова.


Ключови думи
ПГЕЕ Национално състезание по приложна електроника
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати