Петък, 01 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ завършва сезона с Купата на Аматьорската лига

  31.05.2023 21:01
„Локо“ завършва сезона с Купата на Аматьорската лига

„Локомотив“ завършва сезона с най-големия си успех от десетилетия, печелейки купата на Аматьорската футболна лига. „Железничарите“ победиха с 2:0 „Саяна“ (Хасково) и печелят трофея без допуснат гол в своята мрежа.

В турнира за Купата на АФЛ имат право да участват всички клубове от аматьорските лиги. Първо се определят областни, след това и зонални победители. Всяка от четирите аматьорски зони излъчва по един полуфиналист. „Локо“ отстрани последователно със 7:0 „Левски” (Стражица), с по 8:0 „Академик” (Свищов) и „Локомотив” (Дряново), с 2:0 над „Вихър” (Славяново). На полуфинала се наложи с 1:0 над „Балкан” (Ботевград). В другия полуфинал „Саяна“, който се движи на 5-6 място в Югозападната трета лига, отстрани „Черноморец“ (Балчик).

Финалът за Купата се игра на стадиона на „Витоша“ (Бистрица), който е последният носител на трофея. За първи път от десет години купата се печели от тим, играещ в Северозападната трета лига. Последно това направи „Локомотив“ (Мездра).

Мощна агитка от Горна Оряховица създаде почти домашна атмосфера за „локомотивци“. Димки в черно-бяло дори прекъснаха за малко срещата.

Първото полувреме беше проучвателно и за двата отбора и не донесе гол. Резултатът бе открит чак в 78-та минута от Ивайло Тодоров, който засече боксирана от вратаря на хасковлии топка. В добавеното време Николай Иванов оформи крайното 2:0. Той трябваше само спокойно да насочи топката в опразнената врата, след като стражът на „Саяна“ се втурна в атака в последните секунди.

Купата на победителите беше връчена от президента на Аматьорската лига и вицепрезидент на БФС Румен Вълков.

Победителите взимат 20 хиляди лева от наградния фонд на турнира, а загубилите ще си поделят 5000.

„Локомотив“ (ГО): 1. Венцислав Димитров, 21. Милен Савов, 5. Али Ахмед, 86. Ивайло Тодоров, 10. Кристиян Райчев, 8. Александър Узунов, 23. Явор Генчев, 19. Тодор Бакърджиев, 17. Георги Колев, 27. Янислав Цачев, 9. Димитър Костадинов
„Саяна“: 1. Диян Вълков, 86. Костадин Пеев, 3. Тейнур Марем, 6. Бейсим Бейсим, 66. Илиян Марчев, 77. Митко Плахов, 7. Цветелин Петров, 14. Спас Милушев, 9. Христо Христов, 11. Христо Стоянов, 39. Димитър Алексиев.

До края на сезона остава един мач от първенството на Северозападна трета лига. "Локомотив" е домакин на "Дреновец" на 3 юни, но както и да завърши мачът, "железничарите" ще са втори в групата след "Бдин" и преди "Вихър".


Ключови думи
Локомотив купа на Аматьорската лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати