Вторник, 29 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотивци”: Излизаме, за да покажем, че сме най-добрите сред аматьорите и да зарадваме цяла Горна Оряховица

  30.05.2023 10:03
„Локомотивци”: Излизаме, за да покажем, че сме най-добрите сред аматьорите и да зарадваме цяла Горна Оряховица

Финалът за купата на Аматьорската лига идва да увенчае един много добър сезон за „Локомотив” и целият клуб е навит до краен предел да донесе купата в Горна Оряховица. Мачът със „Саяна” (Хасково) е на 31 май на стадион „Витоша” в Бистрица. „Локо” стигна до този финал без да допусне гол във вратата си, отбелязвайки 26 попадения в пет мача. Равносметката до тук е победи със 7:0 над „Левски” (Стражица), с по 8:0 над „Академик” (Свищов) и „Локомотив” (Дряново), 2:0 над „Вихър” (Славяново) и 1:0 над „Балкан” (Ботевград).

Отнасяхме се сериозно към всеки един мач, защото преценихме, че турнирът е много важен за нас. Така младите ни футболисти имаха повече игрово време, натрупаха опит и самочувствие. В края сме на един добър сезон и искаме да го завършим с купата. Вярваме, че и нашата публика ще ни подкрепи и ще бъде на стадиона в Бистрица, за да види и там влакчето на победата, коментира старши треньорът Лъчезар Русев.

Агитката на „Локо” се очертава да е наистина внушителна. Фен клубът нае автобус, а отделно феновете се организират с коли, за да бъдат на финала, нищо, че е в средата на седмицата. Колкото повече се съберем, толкова по-добре. Нека покажем, че не само футболистите, но и феновете от Горна Ораховица са най-добрите, казват най-верните запалянковци.

Отборът е в пълна кондиция и тренира на 100%. Въпреки умората от натрупаните мачове в края на сезона, всички са пределно мобилизирани да се докажат в мач, който може да донесе най-големия успех за „Локомотив” от десетилетия. Отборът за първи път ще играе национален финал. Въпреки че е на ниво аматьорски групи, това е огромен успех за младия отбор, воден от Лъчезар Русев.

Искаме да зарадваме цяла Горна Оряховица. Навити сме до край, даваме всичко от себе си и в тренировките, ще го направим и на терена. Разчитаме на подкрепата на феновете, те винаги ни дават допълнителна мотивация, където и да играем. За тях и за всичките ни приятели и близки ще се борим в сряда, коментира юношата на „Локо” Тодор Бакърджиев.

Ветеранът Красен Трифонов е не по-малко амбициран да вдигне тази купа. Аз съм на 39 години. Играл съм във всички футболни нива, но никога не съм бил на финал. Вълнувам се така, както и младите момчета, които тепърва тръгват в спорта, казва Красен.

Явор Генчев, който има опит както в българските, така и в британските първенства е също толкова навит да се хвърли в здрава битка с единствената мисъл за победа. Излизаме като едно цяло и ги смачкваме. Това е единствената ни стратегия за този мач. Вярвам, че и този път ще имаме подкрепата на агитката. Тя е нашият допинг и ние ще се раздадем, за да зарадваме феновете, казва Явор.

Отиваме, за да спечелим тази купа, заявява и Ивайло Велчев. Всички толкова много работихме през този сезон – от домакина до футболистите. Показахме, че при нас се работи професионално и сме над всички останали в групата. Малшанс не ни позволи да бъдем първи, но всички заслужават този финал и още повече победата в него. Елате на стадиона в Бистрица, за да видите как пишем нова страница във футболната история на „Локомотив”, призовава Ивайло.

Купата ще бъде перфектен край на един добър сезон за „Локо”, казва и голаджията Георги Колев. Не станахме първи в първенството, но показахме, че сме най-добрите. Подкрепата на феновете го доказва. Вижда се огромно развитие при младите момчета. Тази купа ще материализира усилията на ръководството, на треньорския щаб и на футболистите и ще даде стимул да сме още по-добри догодина. Тогава няма кой да ни спре и ние ще върнем „Локо” в професионалния футбол, където му е мястото. От влизането на отбора в „А” група феновете не са имали повод за радост, адски сме амбицирани да зарадваме всички приятели на футбола в Горна Оряховица, обобщава Георги Колев.


Ключови думи
Локомотив финал Аматьорска лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати