Неделя, 27 Авг 2023
            
Велико Търново Политика

БСП възстанови организацията си в Никюп и откри клуб в селото

  28.05.2023 11:11
БСП възстанови организацията си в Никюп и откри клуб в селото

След 15 години прекъсване, БСП отново има партийна организация във великотърновското село Никюп. За председател беше избран Кирил Минков, който е и президент на футболния отбор в населеното място.

Основната партийна организация вече има и клуб в центъра на селото, който беше официално открит от председателя на общинския съвет Михаил Михалев. Той пожела на социалистите  да спечелят предстоящите местни избори.

„Поздравявам всички социалисти и хора с леви убеждения, пожелавам членовете на партийната организация да се увеличават. С откриването на клуба на практика правим заявка и за спечелване на предстоящите местни избори“, каза Михаил Михалев при откриването на клуба.

Местната партийна организация застава зад Кирил Минков в предстоящата надпревара за кмет на селото и предстои официално да издигне кандидатурата му, след което тя да бъде утвърдена и на общинската конференция на социалистите.

„Тръгвам в тази надпревара, за да покажа, че хората могат да живеят по-добре. Вярвам, че заедно ще успеем да разрешим много проблеми в селото“, сподели пред присъстващите Кирил Минков.

Партийната организация в Никюп е шестата възстановена в община Велико Търново само за година и половина, след като това се случи в Пушево, Емен, Русаля, Ресен и кв. „Бузлуджа“. В същото време са създадени и три нови основни партийни организации в старата столица.


Ключови думи
Кирил Минков БСП Никюп
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати