Събота, 26 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

Випуск 2023 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ постави началото на нова традиция

  16.05.2023 12:33
Випуск 2023 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ постави началото на нова традиция

С поставянето на началото на нова традиция влиза в новия етап от живота си Випуск 2023 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица. В Капсула на времето момчетата и момичетата запечатват ликовете си със заричането винаги да помнят годините, прекарани в гимназията, и всичко научено в нея. Пред дръвчето, което засадиха и в близост до което е капсулата, зрелостниците си обещаха да покорят света, но никога да не забравят своите учители, дали им криле да полетят към бъдещето.

Обещанието дадоха днес, когато ПГЛПИ „Атанас Буров“ отбелязва 59 г. от създаването си, 69 г. от смъртта на патрона и изпраща своите абитуриенти.

Скъпи учители, каквото и да кажем, то ще е безсилно да изрази чувствата, които ни вълнуват. Днес поемаме по пътя от едно добро старо вчера към едно неизвестно утре. Не знаем какво ще ни донесе животът, но сме изпълнени с мечти да покорим света. Имаме много копнежи и  неизречени желания. Винаги ще поглеждаме назад, към класната си стая, защото там завинаги оставихме частичка от себе си. Не ни съдете строго за белите, виновна е младостта ни. Благодарим ви, че бяхте толкова невероятни, каза от името на завършващите Паула Стефанова.

Ние ви благодарим, че бяхте наши ученици. Обучавахме ви, възпитавахме ви, израснахте пред нас. Ще сме щастливи да не забравяте нашето училище. Благодаря ви за постигнатите резултати, бъдете успешни в живота, не спирайте да учите. Бъдете добри граждани, на добър час, пожела на младите хора директорът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Георги Иванов.

Да споделят  празника в гимназията бяха народният представител Димитър Николов, бившият директор на ПГЛПИ и Почетен гражданин на Горна Оряховица Илия Стефанов, поздравителни адреси изпратиха Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, Фондация „Атанас Буров“ и Община Горна Оряховица.  

На празника на училището бяха припомнени успехи на негови възпитаници през годината. Йоана Куюмджиева и Паула Стефанова са стипендианти на Фондация „Буров“, Ани Стефанова от 11.а представи гимназията в програма за ученици, организирана от Фондация „Атанас Буров“ и МОН, Даниел Димитров от 10.а участва в Национално състезание по природни науки в Копривщица. Класирани за участие в националния кръг на състезанието по финансова грамотност са Теодора Колева от 9.б, Даниел Димитров от 10.а и Сава Арабаджиев от 9.а, като Теодора и Даниел взеха участие в националния кръг. На проведено в края на април в Бургас Национално състезание по счетоводство Емилия Йорданова от 12.а заема почетното 6-то място. Успешно е и участието на Свилена Грешева в Национално състезание по практични финанси в София, където стана първа отборно и втора индивидуално.

По традиция ученици от ПГЛПИ участват в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България“ „Мениджър за един ден“. Тази година ръководството на училището поеха Ани Стефанова и Силвия Иванова, Даниел Димитров стана областен управител, а на следващия ден бе назначен за директор на Терминал 1 на Летище София.

Успехи бележат и олимпийците на ПГЛПИ. На областния кръг на олимпиадата по БЕЛ достойно представяне записаха Теодора Колева, Йована-Благовеста Христова, Теодор Дешев,  Виктория Иванова и Радослава Гроздева. На олимпиадата по английски на областно ниво сили премериха Микаела Григорова, Карина Станева и Свилена Грешева.

В кампанията за кариерно ориентиране на учениците под надслов „Мисля за своето бъдеще“ със свои есета се включиха Ани Стефанова, Теодора Колева и Никол Тонева. Анелия Михайлова, Росица Георгиева, Ивона Иванова и Мария Пишманова са отличени в международния конкурс „Екс либрис“.

Многобройни са и спортните успехи на буровци. За учебната 2022/ 2023 г. гимназията е одобрена по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, като участието й в проекта е с два отбора – футболен юноши и волейболен девойки. Гордост на ПГЛПИ са и музикалните изяви на Симеон Славев, който не спира да трупа отличия от певчески конкурси, най-новите от които от „Път към славата“ и „Нова музика“. Днес Симеон отново показа, че наградите му са напълно заслужени.

И грамоти с намигване бяха връчени днес. Първите бяха за класните ръководители на 12.а и 12.б Петър Петров и Албена Иванова. Народният представител Димитър Николов имаше честта да отличи Емилия Йорданова, която бе обявена за Счетоводител на випуска. Директорът Георги Иванов пък връчи грамотите на Йоана Йоргова – Банкер на випуска, на Експерта в електронната търговия Димитър Ламбев, на Стефан Стоев – Шофьор на випуска. За Спортист на Випуск 2023 бе обявена Паула Стефанова, за Беглец – Вилиян Филев. Неразделни приятели са Мария Пишманова и Росица Георгиева и Михаела Марчева и Мартин Петков. Без нито едно отсъствие за петте години в гимназията завършва Димитър Ламбев,  Блондинка на випуска е Росица Георгиева, Ранобудник – Мария Георгиева. Калоян Захариев си спечели титлата „Оцелял“, Николас и Мартин Петков също получиха грамоти – за усмивките и вечното им блуждаене по коридорите. Състезанието по майсторско шофиране спечелиха Паула Стефанова и Свилен Стоев.

С анкета бяха избрани и Мис и Мистър 2023 на ПГЛПИ „Атанас Буров“. Короната отиде при Паула Стефанова, Мистър 2023 сред буровци е Ивайло Христов.  

С хоро приключи официалната част от празника на ПГЛПИ „Атанас Буров“. След него с надежда, но и малко тъга, Випуск 2023 влезе за последния си час на класа.

 


Ключови думи
ПГЛПИ Атанас Буров Випуск 2023
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати
>