Петък, 11 Авг 2023
            
Велико Търново Светски

Езиковата във Велико Търново изпрати Випуск 2023 с „Клетва“

  12.05.2023 14:06
Езиковата във Велико Търново изпрати Випуск 2023 с „Клетва“

Заместник областният управител Станислав Николов бе гост на тържественото изпращане на Випуск 2023 от Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново.

126 абитуриенти дефилираха по червения килим пред директорката Смилена Тодорова, своите учители, родители и съученици. Гимназията изпрати абитуриентите си с много емоции, радост, сълзи, шоу и топли послания.

Гост на тържеството бе заместник областният управител Станислав Николов. От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свие име той поздрави дванадесетокласниците:

„Пред себе си виждам едни млади личности, с чисти и необременени погледи. Личности, готови да направят следващата стъпка в своя живот - да поемат по пътя на своята житейска реализация. Познавам педагогическия колектив и ръководството на езикова гимназия и съм уверен, че вие – абитуриентите от випуск 2023, сте подготвени за всички предизвикателства на утрешния ден. А те няма да са никак малко. Днес е ден за радост и веселие! Забавлявайте се подобаващо, но нека ви призова за отговорност. За съжаление не са малко случаите, в които празникът се превръща много бързо в нещастие. Бъдете бдителни, пазете себе си и своите приятели, стойте настрани от неприятности! Аз ще бъде много благодарен, ако след месец, като отмине трепета от празненствата, направим една равносметка и там няма нито един пострадал абитуриент. Бъдете горди с пътя, който сте извървяли дотук! Не забравяйте кой ви е помогнал да сте това, което сте! Обичайте родината си, където и да идете и не забравяйте винаги да се връщате, защото България ви обича и има нужда от вас! Честит празник и На добър час“, пожела на младите хора заместник областният управител.

Директорката на ПЕГ Смилена Тодорова също поздрави своите възпитаници и няколко пъти отброява с тях до 12. Тя награди с плакети Ванеса Мюл и Даница Христова, които са пълни отличнички на випуска и връчи грамоти на всички абитуриенти с постижения от международни и национални първенства.

Най-емоционалният момент бе в края на тържеството, когато младите хора и техните преподаватели изпяха заедно култовата песен „Клетва“ от българският филм „Вчера“.


Ключови думи
ПЕГ Випуск 2023
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати