Вторник, 08 Авг 2023
            
Велико Търново Общество

Ученици от Езиковата гимназия във Велико Търново получиха испански дипломи DELE

  09.05.2023 12:52
Ученици от Езиковата гимназия във Велико Търново получиха испански дипломи DELE

28 ученици от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново получиха своите испански дипломи DELE. Те са официален документ, валиден в целия свят, удостоверяващ владеенето на езика. Признати са от различни институции, държавни и частни учебни заведения, търговски фирми.

В Кралство Испания дипломите са вход за прием в университети, езикови учебни заведения и работни места в държавната администрация. В много случаи не е достатъчно да говориш и пишеш на един език, необходимо е удостовериш знанията си с официален документ. Дипломите са с неограничен срок на валидност и важат през целия живот на своя притежател. Издават се от Министерството на образованието и професионалната квалификация на Испания. В България изпитите за придобиване на DELE се организират от Институт Сервантес-София, който разполага с мрежа от 900 изпитни центъра в над 100 страни по света.

Тържеството за официалното връчване на дипломите се превърна в истински празник за училищната общност. Със свои изпълнения се представиха талантливи музиканти, артисти и танцьори от испанските паралелки на Профилираната езикова гимназия.


Ключови думи
идпански дипломи DELE ПЕГ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати