Четвъртък, 27 Юли 2023
            
Други Елена

Продължават акциите по пролетно освежаване на община Елена

  27.04.2023 13:47
Продължават акциите по пролетно освежаване на община Елена

От началото на 2023 година Община Елена инициира поредица от дейности, свързани с почистването и облагородяването на града.

Началото бе сложено с освежаването и конструктивното укрепване на знака на входа на Елена в посока град Велико Търново, последва акция за безвъзмездно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, поставен бе и контейнер за едрогабаритни отпадъци. Детските площадки са покосени, предстои третирането им срещу кърлежи, а в някои от тях тече и подмяната на част от съоръженията им с нови.

Инициативата на Общината бе последвана от граждани, фирми и организации, които се включиха с възродяване и облагородяване на различни места и обекти.

Община Елена приветства и подкрепя подобни кампании и изразява готовност за съдействие с осигуряване на материали и консумативи (ръкавици, бензин, корда, чували и други). Необходимо е организаторите да подадат заявление с кратка информация за инициативата в Центъра за административно обслужване или на e-mail: [email protected].

На 28 април 2023 г. от 12:30 ч. ще се проведе традиционната акция по пролетно почистване. В следобедните часове служителите от общинската администрация ще се включат в освежаването, косенето и почистването на парк „Калето“. Всеки, който желае, може да се да се присъедини към тях.

Работата на администрацията с граждани в петъчния ден няма да бъде нарушена. Дежурни служители в Центъра за административно обслужване ще приемат заявления за услуги.


Ключови думи
пролетно почистване Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати