Сряда, 01 Фев 2023
            
Други Елена

Елена отбеляза Деня на народните будители с факелно шествие

  02.11.2022 11:15
Елена отбеляза Деня на народните будители с факелно шествие

В знак на почит и признателност към родолюбивото дело на будителите, на 1 ноември се проведе станалото вече традиция факелно шествие от архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“ към централния площад „Христо Ботев“ в Елена.

Пред първото класно училище положиха своите клетви младите учители на СУ „Иван Момчилов“ – Виолина Пацова, която ще учи децата по изобразително изкуство, и Ивайло Toдоров, който ще се грижи за тяхната подготовка по физическо възпитание и спорт.

Новоизбраният омбудсман – Даяна Славова, която ще защитава интересите и правата на учениците през новата учебна година, също положи клетва, както направиха и най-малките възпитаници на СУ „Иван Момчилов“ – първокласниците.

След кратка празнична програма в музейния комплекс, шествието се отправи към централния площад и в него се включиха ученици, учители, общинското ръководство и граждани. Цветя бяха положени пред паметниците и паметните плочи на бележити еленчани.

На площад „Христо Ботев“ бе запален огънят на живата памет, израз на преклонението пред родолюбивите просветители в историята ни, чиято памет бе почетена с пламенни слова.


Ключови думи
Елена факелно шествие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати