Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други Елена

В Елена организират акция за събиране на негодно за употреба електрическо и електронно оборудване

  30.10.2021 07:46
В Елена организират акция за събиране на негодно за употреба електрическо и електронно оборудване

Община Елена инициира акция за безвъзмездно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО). Ще бъдат извозвани излезли от употреба компютри и периферни устройства, монитори, електрически и микровълнови печки и фурни, котлони, хладилници, перални и сушилни машини, съдомиялни, миксери и тостери, бойлери, прахосмукачки, телевизори, телефони, радиоапарати, касетофони и други.

За град Елена извозването на оборудването ще бъде организирано на 6 ноември, събота. Желаещите да се включат в акцията могат да заявят това на телефон 0879 101 427 всеки работен ден до 4 ноември, във времето от 9 до 17 ч., посочвайки точния си адрес, вида и приблизителното количество на електроуредите, които желаят да бъдат извозени. На 5 ноември ще бъде обявен предварителен график за обход на специализиран автомобил в съботния ден на посочените адреси.

При всички случаи, оборудването трябва да е изнесено пред жилищните сгради преди 10 ч. в деня на акцията (6 ноември), а може да бъде закарано и на място, в двора на „Буковец“ ЕООД в гр. Елена.

За съставните населени места заявки се подават на същия телефон или чрез кметовете на кметства (кметските наместници) всеки работен ден до 2 ноември, във времето от 9 до 17 ч. В зависимост от броя на желаещите, на 3 ноември ще бъде обявен график за обход на 4 и 5 ноември по населени места. Електроуредите ще бъдат събирани пред кметствата или кметските наместничества, а ако е възможно - и по домовете.

За въпроси и допълнителни уточнения можете да се обръщате към Ангелина Йорданова, главен инспектор „Околна среда и води“ при Община Елена, тел. 0879 101 427, всеки работен ден до 4 ноември, във времето от 9 до 17 ч.


Ключови думи
Елена акция електронно оборудване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати