Понеделник, 24 Юли 2023
            
Горна Оряховица Общество

Театралите от СУ „Георги Измирлиев“ получиха наградите си от IV Международен младежки фестивал „Славянски звън“

  24.04.2023 15:55
Театралите от СУ „Георги Измирлиев“ получиха наградите си от IV Международен младежки фестивал „Славянски звън“

Дипломи за спечеленото I място от IV Международен младежки фестивал „Славянски звън“, модул „Театър“, получиха днес младите хора от Театрална група „Светлина“ на СУ „Георги Измирлиев“. Актьорите участваха във фестивала с пиесата „Нишки“ на учителя по български език и литература Йорданка Кушева. Събитието за поредна година бе проведено под патронажа на Карен Алексанян - създател и основател на единствения в света музей, посветен на кирилицата, а по време форума над 140 млади хора показаха таланта си в културно-историческия комплекс Двора на кирилицата в Плиска.

Още една първа награда взе възпитаник на Гимназията от фестивала. Дванадесетокласникът Емил Кълчишков безапелационно спечели отличието в модул „Късометражно кино“ със „Симулация“. Емил е сценарист и режисьор на филма, заснет в екип с Преслав Кушев от СУ „Емилиян Станев“.

Според международното жури, с малко надграждане „Симулация“ може да се превърне в световен хит.

Желая ти „Оскар“, каза директорът Криси Аврамова, връчвайки статуетката на Емил.

В рамките на фестивала признание от международното жури получи и лентата „Гимназията през моите очи“, заснета през 2019 г.

Криси Аврамова и народният представител Димитър Николов връчиха дипломите на театралите.

Винаги ми е приятно да бъда в СУ „Георги Измирлиев“. Много ми харесва богатият културен и обществен живот, който води училището. В екипността е разковничето, важно е да бъдете добър колектив. Да сте богати в многообразието и когато е нужно, да подчините личния Аз на общия интерес. Това ще бъде добра основа за реализацията ви на сцената на живота. С огромен респект идвам да видя постановката и ви благодаря за усилията, за мен е удоволствие да общувам с вас и да се зареждам с вашата енергия, каза Димитър Николов, и попълни фонда на училищната библиотека с книга, изследваща отдадени на духовен подвиг хора.  

Група „Светлина“ реши диплома и купата за първо място да бъдат дадени на Криси Аврамова заради безрезервно оказваната им подкрепа от ръководството на училището.

Поздравителен адрес бе получен днес от директора на Международния младежки фестивал „Славянски звън“. Адресът е до Йорданка Кушева.

Независимо от предизвикателствата на съвременното информационно обществото, Вашето място на учител в СУ „Георги Измирлиев“ е незаменимо. Създавате духовен свят, в който се преплитат знания, ценности и талант, създавате личности, поставяте началото и градите бъдещето, определяте пътя на децата в изкуството. Изпитвам огромно уважение пред Вашата всеотдайност, пожелавам Ви да съхраните възрожденския дух на професията, се казва в адреса.

След официалната церемония, в препълнената зала на СУ „Георги Измирлиев“ отново бе представена пиесата „Нишки“, продължение на която вече се обмисля от екипа.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Театрална група "Светлина" Нишки СУ Георги Измирлиев Йорданка Кушева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати