Вторник, 04 Юли 2023
            
Велико Търново Икономика

Велико Търново очаква стотици участници на Международното изложение „Културен туризъм“

  04.04.2023 13:32
Велико Търново очаква стотици участници на Международното изложение „Културен туризъм“

От 20 до 23 април Велико Търново посреща участниците в XVIII-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ – единственият в тази сфера форум в страната. В рамките на борсата общини, туристически организации, фирми и хотели ще представят богата палитра от възможности за приятен, смислен и наситен с впечатления отдих. Изложението предоставя уникалния шанс всеки да се запознае с културата и гостоприемството на близки и далечни дестинации от три континента.

Богата конферентна програма, а и основа за успешни делови контакти и полезни партньорства предлагат организаторите на МТИ „Културен туризъм“ – Община Велико Търново и общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ в партньорство с Министерствово на туризма.

За втори път в рамките на форума ще се проведе Национална среща на организациите за управление на туристическите райони и работна и представители на туристическия бизнес от Старопланински туристически район.

Акцент е поставен върху специализирания раздел „Трапезица – истории  за българския вкус“, който обръща специално внимание на местното производство и винения туризъм в България. Това е и възможност за участие на  производители на традиционни регионални храни и напитки.

В рамките на форума някои от най-добрите ресторанти в старата столица ще направят кулинарни презентации на своите сезонни менюта, специалитети и традиционни болярски гозби.

Част от МТИ „Културен туризъм“ е националният конкурс „Чети и пътувай” за специализирани печатни и онлайн издания на туристическа тематика, а изпълнители от Държавна опера Стара Загора ще представят предстоящия летен оперен фестивал „Сцена на вековете“.

Международното изложение „Културен туризъм“ се организира в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Подробности за участие и посещение са достъпни на официалния сайт – www.culturaltourism.info.


Ключови думи
Културен туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати