Събота, 21 Май 2022
            
Горна Оряховица Светски

Ели от Горна Оряховица създаде най-интересното туристическо издание на 2020 г.

  10.10.2021 06:21
Ели от Горна Оряховица създаде най-интересното туристическо издание на 2020 г.

Първа награда в категорията „Най-интересни туристически издания“ за 2020 г. спечели Ели  Иванова от Горна Оряховица. Наградата й бе присъдена в конкурса „Чети и пътувай“, организиран в рамките на Международното изложение „Културен туризъм“. Конкурсът е част от програмата на изложението и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас.

Наградата Ели, която е един от най-популярните туристически блогъри у нас, спечели за книгата си „Седем дни в Родопите: от Ивайловград до Гоце Делчев“.

„Родопите са красиви и магнетични, независимо от времето – и пролет, и лято, и есен, и зима. Конкретен повод да напиша книгата беше нашето седемдневно лятно приключение в Родопите, когато ги преминахме от край до край – от Ивайловград до Гоце Делчев – и нарекохме този маршрут символично Родопската магистрала. По време на тези 7 дни посетихме много на брой интересни места – долмени, древни светилища, крепости, природни красоти, за които ви разказвам в книгата“, споделя Ели Иванова.

Не е нужно да ходите в далечни земи, за да се почувствате пътешественици, е посланието й. Местата, които е описала Ели, са достъпни за всеки – няма нужда да сте със свръхспособности или да имате специална екипировка. Повечето от тях са напълно безплатни за посещение.

„Седем дни в Родопите“ е втората книга на Ели Иванова. През 2019 г. излезе „52 екопътеки за всеки“. 52, за да има за всеки уикенд от годината. Сред екопътеките в книгата на Ели има и такива във Великотърновска област - Хотнишката, Еменският каньон, пътеката до Зараповския водопад между Емен и Вишовград, до Христовския водопад, до Чумерна... Има и за добре подготвени физически пътешественици, но и за такива, при които двигателната активност не е на кой знае какво ниво...

В „52 екопътеки за всеки“ Ели Иванова включва част от материалите, които преди това е публикувала в блога си „Друми в думи“. В него тя разказва за културно-исторически места, природни красоти, дава идеи за разходки и екскурзии, посочва интересни маршрути и екопътеки. Изобщо блогът е пълен с полезна информация и практични съвети за пътешественици и резонно е сред най-посещаваните български блогове на тема туризъм.

От „Друми в думи“ може да се почерпи достоверна информация за всяко от описаните места, защото Ели ги е посетила лично. Така тя всъщност постига основната цел, поставили си за блога – той да помага с коректна информация на всеки, който иска да опознае и не само най-популярните обекти у нас.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Ели Иванова Друми в думи Седем дни в Родопите Културен туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати