Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Министър Ангелкова ще открие XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“

  17.04.2019 17:27
Министър Ангелкова ще открие XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“

Общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, Туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения и туристически организации ще се включат в XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, който се открива утре във Велико Търново. Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите се организира по инициатива на Община Велико Търново от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на Министерството на туризма на Република България.
Шестнадесетото издание на борсата ще бъде открито в 11,00 ч. на 18 април, четвъртък, на откритата сценапред ДКС "Васил Левски" от министъра на туризма Христина Ангелкова и кмета на Велико Търново Даниел Панов.
Същия ден от 14,00 ч. в музей "Възраждане и Учредително събрание" ще се проведе Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма за развитие на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще“. Форумът ще бъде открит от министър Ангелкова и в него ще се включи руска делегация, включваща 23 участници, сред които ръководители и членове на туристическите администрации на 12 руски региона. Основните теми, които ще се дискутират на кръглата маса, са „Регионите на България и Русия – центрове за съхранение и развитие на културните традиции и историческата памет“ и „Регионалното сътрудничество – основа за развитието на културните и туристическите връзки между България и Русия“.


Ключови думи
Културен туризъм 2019
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати