Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Посетителите стават активни участници в атракциите на Международното изложение „Културен турзъм“

  13.04.2022 11:11
Посетителите стават активни участници в атракциите на Международното изложение „Културен турзъм“

Атрактивни възстановки, работилници, изложби и приключенски игри очакват посетителите на Международното туристическото изложение „Културен туризъм“, което ще се проведе от 14 до 16 април в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново.

Работилница „Седянка“ е подготвила за любителите на ръкоделието различни възможности да изпитат своята сръчност – уроци по национална везба за начинаещи, плетене с пръсти и  майсторски клас по самоковска бродерия за напреднали.  Ще може да се пробва различна украса на великденски яйца – рисуване с восък по старата технология на Велинградската школа и изработка на плъстени яйца.

За любителите на по-активни и силови предизвикателства спирката е зоната на  „Escape room Logiscape”.  Групата за исторически възстановки „Via Pretoria“ ще въвлече посетителите в  „туристически“ атракции от античните времена.  За запленените от романтиката и ретро настроението най-подходящо за посещение е  ателието „Retro Belle Epoque”.

Международното туристическо  изложение „Културен туризъм“ и тази година традиционно се провежда в седмицата преди Великден. Традиционно в програмата участват български и чуждестранни общини, които представят новите си програми и турове, специално разработени за възстановяване на туристическия интерес. Гости и участници във форума са и посолства на държави, емитиращи туристи в България, които освен презентационната си програма, ще проведат и работна среща с представители на Министерството на туризма за съгласуване режимите за международните пътувания между партньорите.

Значимият и единствен по рода си на Балканите форум се провежда по инициатива на Община Велико Търново съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.

Официалното откриване на XVII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ е в 11,00 ч. на 14 април 2022 г.  


Ключови думи
Културен туризъм работилница Седянка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати