Четвъртък, 06 Юли 2023
            
Велико Търново Култура

В деня на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ

  01.04.2023 06:18
В деня на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ - на 1 април от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново, ще гостува Хитър Петър. Едноименният спектакъл  е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 20 години.

Драматизацията на представлението „Хитър Петър“ е по български народни приказки и е дело на Маргарита Маринова. Постановката, сценографското решение и музикалното оформление са на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова.

„За“ или „против“ Хитър Петър? Театър ВЕСЕЛ представя една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Попа, Попадията и Чорбаджията с вечния Хитър Петър и неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество. Актьорите убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549./ сн. организатори


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати