Неделя, 04 Юни 2023
            
Велико Търново Култура

„Котаракът в чизми” пристига на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

  04.03.2023 09:20
„Котаракът в чизми” пристига на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ - на 4 март от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува „Котаракът в чизми” –  най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище. Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Деница Славева, Димитър Караиванов, Христо Доков и Микаела Кюркчиева. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

„Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”

Спектакълът „Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549./ сн. организатори


Ключови думи
театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати