Понеделник, 15 Май 2023
            
Велико Търново Култура

Премиера на „Дядовата ръкавичка“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

  11.02.2023 06:35
Премиера на „Дядовата ръкавичка“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ, на 11 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, Държавен куклен театър – Пловдив ще представи спектакъл по класическата приказка на Елин Пелин „Дядовата ръкавичка”. Постановката и драматизацията са дело на Мариета Ангелова, сценографията – на Гергана Стаматова, а куклите – на  Ангелина Янакиева. Оригиналната музика и звуковата картина са на един от основателите на рок-група „Щурците” – Петър Цанков. Ролите са поверени на актьорите Димитър Николов-Шаблата, Михаела Андонова и Даниела Русева.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Ето това ще му се случи отново, и то в навечерието на Коледа! И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана… В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи. Но най-щастливи ще бъдат децата, дошли на вълнуващата среща с любиматата приказна история за поколения българи. Бъдете сред тях! „Дядовата ръкавичка” ще разкажат с много любов, фантазия и настроение талантливите пловдивски кукленици.

Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“. За допълнителна информация – 0878 790 549.


Ключови думи
театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати