Събота, 18 Мар 2023
            
Велико Търново Култура

С „Коледни сънища” на Театър ВЕСЕЛ Дядо Коледа пристига на сцената в читалище „Искра“

  17.12.2022 08:40
С „Коледни сънища” на Театър ВЕСЕЛ Дядо Коледа пристига на сцената в читалище „Искра“

Театър ВЕСЕЛ в събота, на 17 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще представи  спектакъла „Коледни сънища”. Това е едно от любимите заглавия на малките почитатели на кукленото театрално изкуство в репертоара на кукления театър. Драматизацията е на Елка Баланова, постановката – на Веселин Василев, а куклите – на Лидия Къркеланова. Студийният звукозапис е дело на Петър Атанасчев. В спектакъла участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев и, разбира се, специалният гост – добрият старец Дядо Коледа.

„Коледни сънища“ е лиричен спектакъл-приказка за най-ценното –  приятелството. Не всеки ден ни се случва да открием истински приятел! След срещата между делфинчето от градския фонтан и снежния човек се заражда едно ново приятелство, родено навръх Коледа! Това е сънят на Тъжния човек, останал сам в празничната нощ. Но когато се появи Думка Сладкодумка, започва истинският празник. А когато дойде Дядо Коледа…

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ във Велико Търново. За допълнителна информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати