Събота, 04 Фев 2023
            
Велико Търново Култура

Театър ВЕСЕЛ очаква спектакъла „Болен здрав носи“ на съботната си сцена в читалище „Искра“ във Велико Търново

  05.11.2022 06:42
Театър ВЕСЕЛ очаква спектакъла „Болен здрав носи“ на съботната си сцена в читалище „Искра“ във Велико Търново

В афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 5 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл по българска народна приказка. „Болен здрав носи“ е най-новото заглавие от репертоара на Драматично-кукления театър в Силистра. Постановката е дело на Тодор Вълов, музиката – на Георги Гарчов. Автор на сценографията и куклите е Диляна Асенова. В спектакъла участват Александър Павлов, Илияна Крушева, Станислав Георгиев и Тезджан Ферад.

Добре познатата българска народна приказка оживява в карикатурно-комедийна театрална игра между актьори и кукли. Наред с традиционите морални послания „не лъжи, не кради, не мисли зло другиму“, спектакълът разглежда и темата за личния избор и промяна в начина на живот. Всеки може да избере промяната към по-добро, стига да поиска.  Ярката стилизация на костюми, декор и кукли, етно-българското звучене на музиката, танцовите ритмични етюди и интермедии създават у зрителя усещането за хармонично преплитане на традиция и съвременност. Всичко това дава на спектакъла широк възрастов диапазон на зрителска категория.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати