Събота, 07 Яну 2023
            
Велико Търново Култура

Театър ВЕСЕЛ открива новия сезон със спектакъл по Джани Родари

  08.10.2022 07:02
Театър ВЕСЕЛ открива новия сезон със спектакъл по Джани Родари

Театър ВЕСЕЛ открива новия сезон на проекта „Съботни спектакли за семейна публика“ на 8 октомври от 11,00 ч. в читалище „Искра“.

Първият спектакъл е „Кучето, което...“ по класическия текст на Джани Родари на Държавния куклен театър в Русе. Постановката е на Деница Дончева, музика – Станимир Иванов, автори на сценографията и куклите са Георги и Таня Пасеви, В спектакъла участват Кремена Станева, Мартин Маринов, Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова.

Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае? А кой е най-добрият учител за едно кученце? Петелът, кукувицата или човекът? Трябва ли да можеш да лаеш, ако си куче? И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, защото има много пътеки, по които можем да вървим, докато пораснем. Може даже да се заблудим, докато слушаме този или онзи… Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял, става цветен.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с подкрепа на Община Велико Търново. Новият сезон ще изненада любителите на кукленото театрално изкуство с много нови заглавия – „Бременските музиканти”, „Чук и Пук”, „Първобитна приказка” на театрите от Русе, Търговище, Пловдив и Ямбол.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати