Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Куклен театър от Албания разказва приказка на Андерсен на децата във Велико Търново

  02.07.2022 06:30
Куклен театър от Албания разказва приказка на Андерсен на децата във Велико Търново

Любимата на много деца по света приказка на Андерсен за принца, който иска да се ожени за истинска принцеса, ще разкажат днес на сцената на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново. Малки и попораснали деца ще могат да видят „Принцесата и граховото зърно“, която ще представи Куклен театър "Мета" от Тирана, Албания. Постановката е на Йорида Мета, сценографията и куклите са дело на Ренато Аликоли, а музиката – на Сокол Марси. Участва Йорида Мета.

Дали това е тя – непознатата, която идва в една бурна и дъждовна нощ? Дали ще усети граховото зърно под двадесет дюшека? Само сърцето има способността да усети и познае истината...

Ще го разберат всички, които отидат на представлението. То започва в 11 ч. на открита сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“ в парка „Асеневци“ във Велико Търново, входът е свободен. За информация - 0878 790 549.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ се организира от Театър ВЕСЕЛ с подкрепата на Община Велико Търново и Министерството на културата.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ Мета Тирана
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати