Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Герои от вечна приказка на братя Грим излизат на великотърновска сцена

  18.06.2022 07:57
Герои от вечна приказка на братя Грим излизат на великотърновска сцена

Театър ВЕСЕЛ и Община Велико Търново представят Държавен куклен театър - Русе, който гостува на търновска сцена с „Вълкът и седемте козлета“. Постановката е на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите са дело на Виктория Андрекова, а музиката – на Петко Т. Манчев.
Във вълнуващата среща на малките зрители с козлетата, любящата им майка и лакомия вълк участват Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева. Вечната приказка на Братя Грим казва на децата колко е важно да слушат съветите на големите и да се подкрепят – тогава никой няма да ги надхитри и победи. Краят на историята е изненада както за малките, така и за порасналите вече деца.

„Вълкът и седемте козлета“ започва в 11:30 ч. в събота, 18 юни, в читалище "Искра", входът е свободен. 

Спектакълът е част от афиша на четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, който се провежда до Художествената галерия „Борис Денев”. През летните съботни дни в продължение на три месеца почитателите на кукленото театрално изкуство ще имат възможността да видят 13 постановки, пет от които на гости от чужбина. Организатор е Театър „Весел“ в партньорство с община Велико Търново./ сн. организатори


Ключови думи
Театър Весел Лято кукли и приятели
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати