Събота, 11 Мар 2023
            
Велико Търново Култура

В Театър ВЕСЕЛ ще разкажат „Първобитна приказка“

  10.12.2022 08:03
В Театър ВЕСЕЛ ще разкажат „Първобитна приказка“

В афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува спектакълът „Първобитна приказка“. Заглавието е от репертоара на Държавен куклен театър „Георги Митев“ в Ямбол. Автор на пиесата и режисьор на спектакъла е Теодора Попова. Сценографията е дело на Диана Узунова-Тодорова, а музиката – на Гергана Василева. В спектакъла участват актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова и Димитър Димитров.

Отдавна, отдавна, преди около един милион години, сред тъмната и гъста гора живеел един човек – Хомо Сапиенс. Първият, който открил Огъня и първият, който си изпатил от неговия гняв. Оттогава са минали много, много години. Човекът се научил как да се грижи за Огъня, научил се и как сам да го пали и двамата вече са повече от добри приятели. Но има нещо, което не се е променило и до днес. Огънят не обича децата! И никога, за нищо на света, не би позволил те да си играят с него!И това е най-важното, което трябва да запомним: децата трябва да стоят далеч от огъня! Най-малко на една човешка крачка!

„Първобитна приказка“ е забавен разказ за първите хора и огъня като приятел и враг. Пиесата е носител на наградата за най-добър образователен текст на националния конкурс „Михаил Лъкатник“ в Ямбол. Тя е предназначена за деца от предучилищна възраст, както и за ученици от началния курс на обучение. Сюжетът на образователния спектакъл е изпълнен с динамика и драматизъм, както и с множество комични ситуации. Целта на автора е да напомни, че огънят е много добър приятел на човека, но и негов смъртен враг, ако не се грижи правилно за него.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ във Велико Търново. За допълнителна информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати