Събота, 06 Май 2023
            
Велико Търново Култура

Куклени актьори от ново поколение гостуват на сцената на Театър ВЕСЕЛ с „Вълкът и седемте козлета“

  04.02.2023 06:38
Куклени актьори от ново поколение гостуват на сцената на Театър ВЕСЕЛ с „Вълкът и седемте козлета“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ - на 4 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Русе. В спектакъла „Вълкът и седемте козлета“ участва младото попълнение в театъра от дунавския град – ролите изпълняват Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов и Светлина Станчева. Драматизацията е на Мая Димитрова от Театър ММ – София. Постановката е дело на Димитър Димитров, а сценографията, маските и куклите – на Виктория Андрекова. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петко Т. Манчев.

Разказвачите пристигат с пълна торба с приказки… Този път ще бъде разказана популярна история – приказката за „Вълкът и седемте козлета“. В живота дебнат опасности, пред които всеки трябва да застане с внимание и съобразителност. Наивността е лош съветник… Вечната приказка на братя Грим среща малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия, но лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от русенските кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549./ сн. организатори


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ читалище Искра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати