Понеделник, 22 Май 2023
            
Велико Търново Култура

Грозното патенце е днешният гост на сцената на Театър ВЕСЕЛ

  18.02.2023 08:12
Грозното патенце е днешният гост на сцената на Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 18 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Сливен „Грозното пате“ по Андерсен. Драматизацията е на Здрава Каменова, а постановката и сценичната адаптация – на Ивет Лазарова-Торосян. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Наталия Гочева, а оригиналната музика – на Михаил Шишков. Участват Силвана Петрова, Василена Чернаева и Андрей Иванов.

Грозното пате! Грозно, грозно пате! Спрете, чакайте! То не е грозно, а различно. Погледнете тези любопитни, наивни и топли очи – те обичат, те се страхуват, те се вълнуват. Различен не означава грозен, а някой, който да опознаеш и откриеш богатството на душата му. Някой, който има своя тайна. А каква е тайната на Грозното пате?

„Грозното пате”, една от най-обичаните приказки на Андерсен, оживява пред зрителя като спектакъл, разказан с много фантазия и любов. Прекрасната сценография, куклите и необикновеното актьорско присъствие пренасят ценителите на кукления театър в птичия двор – метафора на човешкото общество. Спектакълът разказва поучителната история на малкото пате, което дръзва да отстоява своята правда, като постига отплата за своята упоритост. „Грозното пате” е представление, изпълнено с много емоции, което показва житейска мъдрост и вяра в доброто.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549./ сн. организатори


Ключови думи
театър ВЕСЕЛ читалище Искра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати