Събота, 01 Юли 2023
            
Велико Търново Други

Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през Седмицата на гората 2023

  31.03.2023 13:09
Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през Седмицата на гората 2023

Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през тазгодишното издание на „Седмица на гората“ с горските педагози от стопанствата в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие. Ежегодно лесовъдите в България отбелязват своя професионален празник през първата цяла седмица на месец април с много еко инициативи, мероприятия по залесяване и почистване на замърсени горски участъци. Тази година в празничната програма на СЦДП акцентът е заложен върху приобщаването на подрастващите към проблемите по опазване на природата чрез методите на горската педагогика. Планирани са мероприятия с деца и ученици в различни градове в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград - попадащи в обхвата на предприятието. Много творчество, игри и беседи, вдъхновени от необятните естествени процеси в природата обещават горските педагози от СЦДП.

При добри метеорологични условия горските занимания започват на 03.04. в гр. Велико Търново на официалното откриване на Седмица на гората, в парк „Марно поле“ от 11:00 ч. Продължават на 04.04. в гр. Севлиево, в детски комплекс "Йовко Йовков" от 10:00 ч. И завършват на 09.04 в гр. Габрово от 12:00 ч. на поляната в живописната местност „Градище“.

СЦДП кани любознателните деца да участват в образователните игри, които ще им дадат интересни знания за растенията и животните, изграждащи горската екосистема. Ще научат как те взаимодействат помежду си и със средата на живот, как хората им влияят и още много интересни и полезни факти. 


Ключови думи
Седмица на гората
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати