Събота, 24 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Людмила Илиева в Свищов: Има как градовете и селата ни да бъдат място за пълноценен живот

  25.03.2023 18:04
Людмила Илиева в Свищов: Има как градовете и селата ни да бъдат място за пълноценен живот

„Искам да имаме лекота за днешния ден и спокойствие за утрешния. Нужна ни е предвидимост и стабилност, и щом спечелим изборите ще направим всичко възможно да има стабилно правителство“. Това каза в Свищов водачът на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Людмила Илиева. Тя бе категорична, че управленската програма на обединението има за цел градовете и селата в България да бъдат място за пълноценен живот и развитие. „Има как това да се случи, щом получим сериозна подкрепа с номер 12 в бюлетината“.

Заедно с Людмила Илиева, на среща с жители на Свищов бяха и кандидатите на обединението арх. Йордан Терзийски, Дончо Бораджиев, Соня Будева, Лили Матева и Милена Генчева. Организатор и домакин на срещата бе преподавателят от Стопанската академия Емил Николов, който е шести в силната листа на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Свищов не се развива, в града няма обществен транспорт, няма дори родилно отделение, бе коментирано в залата.

Местните жители обаче не скриха, че са обнадеждени от усилията, положени от правителството на Кирил Петков за намаляване на регионалните неравенства в страната. Част от това бе и сключеното споразумение с Румъния за проектиране на пет моста над река Дунав, единият от които при Свищов.

От присъствалите на срещата университетски преподаватели, адмирации получи работата на образователния министър в кабинета „Петков“ – акад. Николай Денков. Високо бяха оценени и заложените в програмата на обединението мерки в сферата на образованието. Тяхната цел е българските учени да решават реални проблеми на бизнеса, а обучението да е адекватно на действителните нужди на икономиката, за да се повишава нейната конкуретноспособност.

„Национален приоритет ще станат също българските ферми и нашата прекрасна плодородна земя“, каза още Людмила Илиева. Водачът на листата обясни, че с ефективно работеща КЗК ще се пресече спекулата, ще се държи контрол върху вноса, а източваните години наред европейски средства ще отиват по предназначение - към ферми и стопанства.

Обединението между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е контрапункт на апатията, която останалите искат да наложат сред българите, за да е ниска избирателната активност, коментираха присъстващите на срещата.

Не бива само твърди партийни ядра, манипулираните и купени гласове да решат изборите, категорична бе Людмила Илиева.

Над сто са гражданските и обществени организации, които подкрепят демократичното обединение с номер 12, като повечето от тях никога досега не са се политизирали, обясни вторият в листата арх. Йордан Терзийски. „Въпреки че управлявахме само 164 дни успяхме да постигнем немалко неща – повишихме пенсиите и минималната работна заплата, не оставихме държавата без газ, не повишихме цените на електроенергията, компенсирахме бизнеса, направихме детските градини безплатни“, посочи той.

В неформалните разговори, продължили дълго след края на събитието, Людмила Илиева коментира и заложеният в програмата на ПП-ДБ безкомпромисен контрол по спазване на нормите за сеизмична устойчивост на сградите.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Людмила Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати