Събота, 24 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Людмила Илиева: Справедливост е нужна от сутрин до вечер, само за няколко месеца показахме, че управлението може да е такова

  23.03.2023 13:45
Людмила Илиева: Справедливост е нужна от сутрин до вечер, само за няколко месеца показахме, че управлението може да е такова

Безплатните детски градини, по-високите пенсии и заплати за лекари и учители, повече данъчни облекчения за семействата станаха факт при кабинета „Петков“, припомни водачът на листата с номер 12

„Понякога се чудя как може хората от Северна България изобщо да гласуват за Бойко Борисов. Защото това неравностойно положение между Северна и Южна България, и повечето инвестиции, които бяха хвърлени на юг, беше политика на Борисов и то умишлена“. Това каза във Велико Търново ген. Атанас Атанасов, председател на ДСБ и част от обединението „Продължаваме промяната – демократична България“.

Заедно с Людмила Илиева, водач на листата на демократичното обединение, генералът разговаря с жители на старата столица. Възлови обекти за Северна България като АМ „Хемус“ и пътя Русе – Велико Търново се въртят в омагьосан кръг от години, засилвайки още повече неравенството между северната и южната част на страната, единодушни бяха ген. Атанасов и Людмила Илиева. Във Велико Търново генералът коментира и ниските доходи на българите:

„За да можем да повишим доходите, трябва да пресечем кражбите и корупцията. В нашите листи и тук, във Велико Търново, начело с адвокат Людмила Илиева, са хора с опит в това отношение и аз съм сигурен, че при нашето управление ще направим всичко, за да се повиши благосъстоянието на хората“.

Отсъствието на справедливост е основната причина за бедността и неуредиците в живота ни, посочи Людмила Илиева: „Справедливостта е нужна и в малките неща, и в големите проекти, в ежедневието ни от сутрин до вечер. Затова ние държим съдебната система да бъде реформирана. В нея влизат и прокуратура, и следствие. Това е гръбнакът на една справедлива държава“.

По думите на водача на листата с номер 12, безнаказаното изтичане на обществените средства към частни кръгове и фирми, спъва благосъстоянието на всички останали.

„Само за няколко месеца управление показахме, че това може да се промени – направихме безплатни детските градини, въведохме повече данъчни облекчения за семействата, повишиха се пенсиите, но също и стартовите заплати на лекари и учители“, припомни Людмила Илиева.

Людмила Илиева заяви, че когато справедливостта се утвърди като модел на управление, у гражданите ще се върне чувството за спокойствие и добави: „Когато всичко е по правилата и когато има контрол върху тяхното спазване, ще имаме дързостта да мечтаем, да се борим за това, което искаме да постигнем“.

По думите й, сегашната липса на ентусиазъм сред повечето българи е напълно разбираема, защото: „12 години ние живеехме в общество, в което, все едно, всичко беше предопределено и разпределено“.

Трябва да си върнем самочувствието, че всичко в този живот зависи от нас, категорична е Людмила Илиева. Има как действителността ни да бъде такава, но хората трябва масово да гласуват в изборния ден, убедена е тя.

По повод очакваната изборна активност, ген. Атанас Атанасов на свой ред коментира: „Хората са изморени от избори, но всички трябва да се отнесем отговорно към поредния вот, защото е много важно да се формира мнозинство в следващия парламент, което да излъчи работещо правителство. Трябва да се пресече служебната власт“.

Генералът припомни, че вече две години сме в нещо като президентска република и няма никакъв контрол върху служебните правителства. „Виждате, че ежедневно президентът ни позиционира като държава по различни международни въпроси, без това да е санкционирано от българския парламент. Затова имаме нужда от работещ парламент, който да излъчи правителство“.

Това, което всеки българин може да направи за себе си и за страната е да гласува с номер 12 в бюлетината, категорични са от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Людмила Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати