Четвъртък, 22 Юни 2023
            
Горна Оряховица Други

ОУ „Иван Вазов“ с отличия от национален кръг на състезанието на МОН „Ключът на музиката“

  23.03.2023 10:43
ОУ „Иван Вазов“ с отличия  от национален кръг на състезанието на МОН „Ключът на музиката“

От всички училища в община Горна Оряховица само възпитаниците на  ОУ „Иван Вазов” участваха и достойно се представиха в националния кръг на състезанието „Ключът на музиката”.

Гордост за училището е постижението на Михаела Милушева сред шестокласниците, която зае престижното девето място в страната и първо място в област Великко Търново. Достойно се представиха и Цвета Иванова от 6 клас – второ място в област Велико Търново, и Христо Гиргинов от 5 клас – второ място в областта. Техният успех е признание както за професионализма на техния преподавател госпожа Стела Акиванова, така и за творческите способности на самите ученици.

Дванадесетото издание на националното състезание на МОН „Ключът на музиката“ събра 476 талантливи деца от цялата страна на 18 март 2023 г. Националният кръг бе тържествено открит в концертната зала на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в град Пловдив.

Участниците бяха приветствани от заместник-министъра на образованието Мария Гайдарова, която подчерта, че изкуствата оказват благоприятно влияние и създават позитивна атмосфера в образователния процес. По думите на заместник-министър Гайдарова: „Музиката и изкуството са ключ към света, към душата на човека, към хармонията, към себепознанието, към това да общуваме с всички хора от целия свят. Музиката е наука и изкуство, начин на живот и потребност, отмора и дарование. Всеки, който я е допуснал в сърцето си, е поканил в живота си вдъхновението!“.

ОУ „Иван Вазов”поздравява своите талантливи деца с успеха и им пожелава да съхранят любовта към това нематериално богатство – музиката, и то да бъде винаги част от живота им!


Ключови думи
ОУ Иван Вазов Ключът на музиката
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати