Понеделник, 31 Oct 2022
            
Горна Оряховица Общество

Детски град си направиха в ОУ „Иван Вазов” и учиха правилата за движение заедно с инспектори от КАТ

  01.08.2022 13:55
Детски град си направиха в ОУ „Иван Вазов” и учиха правилата за движение заедно с инспектори от КАТ

Децата са активни участници в движението и отговорност за тяхната безопасност на улицата носим всички. Ден на безопасността по пътищата с иновативни елементи в обучението по БДП организира ОУ „Иван Вазов“ - Горна Оряховица, със съдействието на РУ на МВР – Горна Оряховица.

Главен инспектор Иван Николов – началник на сектор „Охранителна полиция“, и негови колеги представиха пред децата, посещаващи „Лятната академия“, най-важните правила, които трябва да усвои всяко дете, за да се движи по пътя без опасност за живота си. Полицейски инспектор Г. Генчев от група „Пътен контрол“  представи на учениците пътните знаци и тяхното предназначение, светлините на светофара, правилата при пресичане на обозначените места и ролята на светлоотразителните жилетки.

Сръчните ръчички на децата, с помощта на учителите, изработиха от екологични материали „Детски град“, състоящ се от къщи, блокове, административни сгради, паркове и др. Децата старателно изработиха свои протопити на известни марки автомобили, които шофираха в своя град.

Старши инспектор Галин Георгиев – началник на група „Пътен контрол“, провери доколко учениците са овладели правилата за движението по пътя. Част от участниците в движението по пътищата на детския град бяха проверени лично от него дали спазват Закона за движението по пътищата. Малчуганите  го изнедаха приятно не само със своите знания, но и със собственоръчно изработените ученическа шофьорска книжка и лична карта. Инициативата приключи с организирано състезание за безопасно придвижване с тротинетки и картонени коли на площадката по БДП.

Четири са основните моменти от всекидневието на децата, когато е застрашена тяхната безопасност на пътя: в играта на улицата, на път до училище и обратно, при каране на велосипед, тротинетка, кънки, скейтборд и др. и при използване на МПС за обществен превоз.

Нека  бъдем разумни, предвидливи и да намалим скоростта, за да запазим живот, призовават от ОУ „Иван Вазов“.


Ключови думи
ОУ Иван Вазов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати