Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

ОУ „Иван Вазов“ гостува в Галерията в Горна Оряховица с изложба

  29.03.2022 11:08
ОУ „Иван Вазов“ гостува в Галерията в Горна Оряховица с изложба

Изложба, щедра на цветове, е наредена в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Изложбата е на творби на децата от ОУ „Иван Вазов“ и ще бъде открита довечера.

Над 600 са произведенията, включени в експозицията. Те представят различна тематика и са изпълнени посредством богато разнообразие от материали – моливи, туш, акварел, маслени бои. Децата, с по-големите от които работи преподавателят по изобразително изкуство Тодор Енев, а с по-малките – техните класни ръководители, показват и образци на приложните изкуства, посветени на Слънчевата система, българския народ бит, шевицата.

Приказки герои, обреди, празници оживяват под детските ръце. Излъчват индивидуалност, каквато има само детската рисунка, разказа в аванс уредникът на Галерията д-р Деница Иванова-Александрова. По думите й изложбата на ОУ „Иван Вазов“ е една от най-пълноценните,             които са гостували в Галерията.

Експозицията, част от културния календар на училището, стартира довечера в 17 ч. пред Художествената галерия с изпълнения на мажоретките на ОУ „Иван Вазов“. Официалното откриване е в 17:30 ч. Изложбата ще остане на място до 15 април.


Ключови думи
ОУ Иван Вазов ХГ Недялко Каранешев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати