Четвъртък, 15 Юни 2023
            
Други Лясковец

Лясковец не забравя командоса Емил Шарков

  14.03.2023 16:19
Лясковец не забравя командоса Емил Шарков

За деветата годишнина от смъртта на спецполицая Емил Шарков бе отдадена почит пред паметната му плоча в Лясковец. Емил Шарков загина на 14 март 2014 година, докато изпълняваше служебния си дълг.

В памет на Шарков, за първата година от смъртта му Община Лясковец изгради паметен знак на фасадата на СУ „Максим Райкович“. И тази година там бе отдадена заслужена почит.

Кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, директорът на училището Даниела Арабаджиева и ученици от начален курс поднесоха цветя и с минута мълчание се преклониха пред трагично завършилия земния си път командос. Възпоменателна визита правят всяка година и колегите и приятелите на Шарков от спецотряда, както и съпругата му Милена, баща му, майка му и други близки от семейството.

Ден преди навършване на деветата годишнина от смъртта на героя, венец бе поставен от съпругата му Милена Шаркова и тяхната дъщеря. През годините, освен приятелите му от спецотряда за борба с тероризма, за поклонение са идвали и министри на вътрешните работи, директори на Главна дирекция „Национална полиция”, директорът на Областната дирекция във В. Търново и полицаи от различните структури.

Поклон пред светлата му памет, казват от Община Лясковец.


Ключови думи
Емил Шарков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати