Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Във Велико Търново се поклониха пред паметта на Емил Шарков

  14.03.2018 12:33
Във Велико Търново се поклониха пред паметта на Емил Шарков

4 години от смъртта на баретата Емил Шарков се навършват днес. Роднини, близки и колеги на трагично загиналия командос от Специализираното звено за борба с тероризма се поклониха пред неговата памет. Те се събраха в двора на Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново, където Шарков завършва средното си образование. Там има изградена паметна плоча, която днес беше покрита с цветя и венци в знак на признателност.
Днес най-трудно говореха роднините на загиналия Емил Шарков, който беше прострелян при специализирана операция в Лясковец. Четири години след трагичния инцидент семейството не е получило и стотинка кръвнина от Петко Петков, който уби командоса.
„Не мога да го преживея. Още имам чувството, че ще дойде от някъде. Просто не мога още да повярвам. Петко Петков е продал всичко преди делото и не зная какво ще правим, адвокатите ще решават. Ще водим дела, но е много трудно, това не ме интересува много“, сподели бащата на Шарков.
Съпругата на командоса днес не скри своите сълзи и сподели, че в негова чест работи фондация „Емил Шарков“. Тя допълни, че днес и предстои среща с председателя на комисията в МВР, която отговаря за децата на загиналите служители. Дискусията ще бъде насочена към детските лагери през лятото и осигуряване на почивка за децата.
„Загубата за нас всяка изминала година става все по-голяма. Много е трудно и за дъщеря му, която завършва средното си образование и баща й няма да може да бъде до нея“, каза Милена Шаркова.
Всички ученици от училището, в което е учил Емил Шарков поднесоха цветя пред неговата паметна плоча. Учителите всяка година разказват на най-малките за неговата саможертва и борбата му за спокоен живот в цялото общество. А възпитаниците на гимназията споделиха, че за тях Емил Шарков е като герой, на който искат да приличат.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
Емил Шарков поклонение
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати