Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Министърът на МВР и близки на убития Емил Шарков се поклониха пред паметта му в Лясковец

  14.03.2019 14:43
Министърът на МВР и близки на убития Емил Шарков се поклониха пред паметта му в Лясковец

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и близките на убития командос Емил Шарков се поклониха пред паметта му в Лясковец.  В двора на СУ „Максим Райкович“, където се намира и паметната плоча на трагично загиналия полицай, бяха положени цветя и венци в знак на признателност към неговата саможертва.
Точно пет години се навършват днес от смъртта на Шарков, а всички присъстващи сведоха глави в едноминутно мълчание. Именно на метри от учебното заведение се разигра драмата, която никога няма да бъде забравена от близките на убития.
„Болката е, каквато първата година е била. Едно ми е тежко и приседнало. Но дано неговите жена, деца и семейство да са добре“, сподели бащата на убития- Емил Шарков старши.
„Когато разговарях с близките на убития Емил Шарков им казах, че с него се познавахме, имахме общи приятели. Казах им също, че той е герой“, сподели министър Младен Маринов. Той произнесе слово и пред паметната плоча на трагично загиналия спец полицай.
„Тук сме за да отдадем почит на един герой, който отдаде живота си за спокойствието на българското общество и за спокойствието на децата от Лясковец. За съжаление при тези операции понякога се случва така, че се губи и живот. Ние никога не можем да бъдем подготвени за това. Емо Шарков беше изключително подготвен, той беше служител за пример. И загина в изключително рискова операция, запазвайки живота на колегите си и децата в близкото училище. Загина и остана герой в съвременното общество. Може би историята ще оцени още повече подвига му. За съжаление остава загубата за обществото, болката в близките и колегите, но оставя един светъл пример. Нека всички, които прекрачват прага на това училище да виждат плочата и да знаят, че това е пример за изпълнен дълг и смелост“, сподели още министър Маринов.
 


Ключови думи
Емил Шарков Лясковец Младен Маринов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати