Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Лясковец

В Лясковец почетоха паметта на командоса Емил Шарков

  14.03.2022 15:24
В Лясковец почетоха паметта на командоса Емил Шарков

На 14 март 2022 г. се навършват 8 г. от кончината на командоса Емил Шарков. Той загина на 14 март 2014 г. при специализирана акция пред дома на 53-годишния Петко Петков в Лясковец. Днес Петков е в затвора в Ловеч, където излежава доживотна присъда без право на замяна.

Година след трагедията признателните лясковчани издигнаха паметен знак на Шарков, който заедно с колегите си защити живота на учениците в близкото училище. На плочата, поставена на фасадата на гимназията в Лясковец, днес почит към паметта на убития командос отдадоха кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, секретарят на Общината Мариян Паскалев, директорът на Средно училище „Максим Райкович“ Даниела Арабаджиева, както и учители и деца от началния курс на училището. В деня на трагедията, всяка година командоси от отряда на загиналия, съпругата му и близки идват за поклонение пред паметната плоча, намираща се на метри от лобното му място в Лясковец.

Поклон пред светлата памет на един герой, който в изпълнение на служебния си дълг плати с най-ценното – с живота си, кават лясковчани.


Ключови думи
Емил Шарков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати