Вторник, 06 Юни 2023
            
Горна Оряховица Култура

122 работи, вдъхновени от жени и на вдъхновени жени показа Художествената галерия в Горна Оряховица в навечерието на 8 март

  07.03.2023 19:22
122 работи, вдъхновени от жени и на вдъхновени жени показа Художествената галерия в Горна Оряховица в навечерието на 8 март

Традиционната национална изложба „Жената – извор на вдъхновение“ събра творци и почитатели на изкуството в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в навечерието на 8 март. 122 работи на 47 автори от Горна Оряховица, София, Варна, Бургас, Пазарджик, Благоевград, Казанлък, Павликени, Велико Търново, Долна Оряховица и др. са включени в експозицията. Представени са различни техники и жанрове – живопис, графика, рисунка, малка пластика, приложни изкуства, фотография.

Изложбата е наречена „Жената – извор на вдъхновение“, но всъщност повечето неща са на жени, намерили своето вдъхновение в творчеството. В дамската компания се открояват четирима представители на мъжкото съсловие. Комплимент към дамите правят с участието си доайените на художническата гилдия в Горна Оряховица Кирил Иринчев и Колю Табаков, както и непознатите, но много интересни автори Милко Минчев и Иван Ботев.

Уредникът на Галерията д-р Деница Александрова отново накара всички да се чувстват специални на творческата среща за откриване на изложбата. Тя покани всички присъстващи автори да открият експозицията заедно с нея, пожелавайки празникът 8 март да бъде символ на ежедневното уважение и споделеност между жените и мъжете.


Ключови думи
изложба Художествена галерия Недялко Каранешев 8 март
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати