Четвъртък, 16 Мар 2023
            
Горна Оряховица Култура

53 автори от цялата страна участват в Националния зимен салон на изкуството в Художествена галерия „Недялко Каранешев“

  15.12.2022 20:17
53 автори от цялата страна участват в Националния зимен салон на изкуството в Художествена галерия „Недялко Каранешев“

132 работи на 53 автори от 10 български града представя Националният зимен салон на изкуството в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. В двете зали на Галерията са показани най-различни стилове, техники и начини на работа – живопис, графика, рисунка, пластика, фотография...

Зимният салон е традиция, поставена преди доста години от горнооряховските галеристи, но превърната в национално събитие сравнително скоро от сегашния уредник д-р Деница Александрова. И тази година тя успя да привлече в Горна Оряховица не само автори, които вече са излагали в Галерията, но и съвсем нови и непознати за местната публика творци. Географията на представеното изкуство е много широка – показани са автори от София, Варна, Бургас, Пазарджик, Плевен, Казанлък, Велико Търново и разбира се много горнооряховски художници. Част от творците бяха гости на Галерията за откриването на Салона, което д-р Александрова превърна в поредната вечер преклонение пред изкуството, пред хората, които го създават и пред публиката, без която артистите не могат.

Националният салон на изкуството е последното събитие от календара на Галерията за 2022 г. То е своеобразна ретроспекция за отминаващата година и хвърля мост към следващата. Салонът ще бъде закрит на 6 януари 2023 г.


Ключови думи
Национален зимен салон на изкуството Деница Александрова Художествена галерия Недялко Каранешев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати