Вторник, 14 Фев 2023
            
Горна Оряховица Култура

Художествената галерия в Горна Оряховица кани творци от цялата страна на Национален зимен салон на изкуството

  15.11.2022 11:17
Художествената галерия в Горна Оряховица кани творци от цялата страна на Национален зимен салон на изкуството

Художествена галерия „Недялко Каранешев“, с подкрепата на Община Горна Оряховица, организира Национален зимен салон на изкуството от 15 декември 2022 до 6 януари 2023 г.
Зимният салон на изкуството в ХГ „Недялко Каранешев“ е традиция в културния календар на Горна Оряховица. Изложбата спокойно възприема ролята на обобщаващо творческата година събитие, на което автори с различни креативни търсения правят своята поредна и последна среща, преди настъпването на Новата година. Национален зимен салон на изкуството, предлага място на изява, както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на автори-гости. Многообразието в сюжетната канава, в техниките и реализацията, претворения светоглед, обогатяват цялостното излъчване на изложбата, а предпразничният дух, допълнително носи привкуса на радостно очакване, обяснява уредникът на Галерията д-р Деница Александрова.

Участващите творби ще бъдат включени и във виртуална галерия, която ще е достъпна по цял свят.
В салона могат да се включат автори от цялата страна, като всеки творец може да участва в една или няколко категории, но с не повече от две произведения в категория.

Категориите са Живопис, Графика, Скулптура (малка пластика – камък, метал, дърво), Рисунка, Фотография.

 Работите трябва да бъдат подготвени за експониране. Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани.
Всяка творба трябва да притежава етикет с информация, както следва: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност.
Произведенията да бъдат създадени през периода 2020 – 2022 г. (автори, които участват за първи път могат да представят работи извън посочения период).
Всеки автор поема разходите за транспортиране на произведенията до посочения адрес и обратно.

За целите на създаването на виртуална галерия са необходими снимка на автора и съгласие за публикуване на лични данни (имейл адрес и/ или телефон за контакт), което може да се даде, или не, чрез попълване на съпътстваща апликационна форма. Фотосите се изпращат на приложения по-долу електронен адрес.
Творбите се приемат от 28 ноември до 9 януари. Откриването на изложбата е на 15 декември 2022 г. Закриването е на 6 януари следващата година.

Повече информация и контакти на https://www.facebook.com/photo?fbid=629012129021282&set=a.536563548266141


Ключови думи
Художествена галерия Недялко Каранешев Национален салон на изкуствата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати