Сряда, 31 Май 2023
            
Велико Търново Други

Курсанти и студенти от НВУ проведоха практическо занятие по дисциплината „Управление на кризи“ в Областна администрация

  27.02.2023 12:59
Курсанти и студенти от НВУ проведоха практическо занятие по дисциплината „Управление на кризи“ в Областна администрация

Над 30 курсанти в трети курс от НВУ от различни специалности и студенти от НВУ „Васил Левски“, изучаващи специалността „Национална и регионална сигурност“, проведоха практическо занятие в Областна администрация Велико Търново.

Възпитаниците на НВУ бяха водени от полковник доцент д-р Милен Иванов – началник на катедра „Специализирана подготовка“ и бяха приети от областния управител инж. Георги Гугучков, заместника му Станислав Николов и главен специалист по отбранително-мобилизационна подготовка в Областна администрация Велчо Петков.

Пред младите хора областният управител инж. Георги Ггучков изнесе лекция по проблемите на управлението на кризи и бедствия. В презентацията си той наблегна на планирането, организирането и реагирането при кризисни ситуации.

Основен акцент бе областният план за защита при бедствия във Велико Търново, координацията и взаимодействието между институциите в случаи на кризи и бедствия от различен характер, практическите учения като превенция на извънредни ситуации, както и нормативната уредба, свързана с темата. Бяха дадени редица примери как, кога и кой може да обяви бедствено или частично бедствено положение, какви са дейностите и конкретните мерки по защита на населението в случаи на опасност.

Областният управител инж. Георги Гугучков пожела на курсантите и студентите успешно завършване и добра професионална реализация. Полк. Милен Иванов анонсира, че следващото практическо занятие на младите хора ще бъде в сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РД ПБЗН, служителите на който участваха в спасителна мисия след земетресението в Република Турция.


Ключови думи
инж. Георги Гугучков НВУ доц. Милен Иванов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати