Вторник, 16 Май 2023
            
Горна Оряховица Други

Психологът Весислава Божанова гостува на седмокласници в СУ „Георги Измирлиев“

  14.02.2023 20:55
Психологът Весислава Божанова гостува на седмокласници в СУ „Георги Измирлиев“

14 февруари беше запомнящ се за учениците от 7.в клас. След емоционалната януарска визита на доц. д-р инж. Татяна Йончева, научен секретар на Института по лозарство и винарство – Плевен, гост беше специалист с интересна и отговорна професия, при това възпитаник на СУ „Георги Измирлиев“ през целия период на обучението си. Това е Весислава Божанова – психолог-терапевт, с квалификация по социални дейности и здравно осигуряване. Класният ръководител Йорданка Кушева представи г-жа Божанова като неин блестящ съученик, приятел, милосърден и постоянно надграждащ квалификацията си специалист: магистър по психология към ВТУ, магистър по клинична психология към ЮЗУ, пълноправен член на БАПО (Българска асоциация по психоонкология), член на БАХ (Българска асоциация по хипноза). Вярна на ученето през целия живот, тя се квалифицира като психотерапевт към ПИСЕЛ.

Всичко това е постигнато с натрупаната стабилна основа от знания, умения и човешки добродетели в Гимназията. И много труд!

Г-жа Божанова разказа на учениците за особеностите на съзнанието и подсъзнанието, за мотивацията, за техниките на възприятие, за разликата между психолог, психиатър и психотерапевт. Заедно направиха психологически експерименти и задоволиха любопитството си по много въпроси, които възникнаха в хода на срещата.

Учениците пожелаха следваща среща, за да разговарят отново по теми, които особено силно ги вълнуват. Традиционно удостоиха г-жа Божанова с ангела на доброто, а класната обеща да организира нова среща съвсем скоро, след като седмокласниците формулират и степенуват по важност въпросите си.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" психолог Весислава Божанова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати