Четвъртък, 04 Май 2023
            
Велико Търново Други

Ученици от Гимназията по строителство бяха гости на НВУ „Васил Левски“

  02.02.2023 10:19
Ученици от Гимназията по строителство бяха гости на НВУ „Васил Левски“

Възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ бяха гости на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Учениците разгледаха музея на Военния университет, където о.з. полковник Евгени Пенчев им разказа историята на Националния военен университет и отговори на всичките им въпроси. След това децата влязоха в Курсантския батальон, където надникнаха в едно спално помещение, разгледаха оръжейна и присъстваха на показ на оръжие.

Момчетата и момичетата са ученици в 8,9 и 10 клас и са членове на клуб „Родолюбец“, чийто ръководител е учителят по история в гимназията д-р Симеон Недев. „Дейността ни е свързана с патриотичното възпитание и опознаването на националните институции на територията на Велико Търново и региона. Искам тези деца да познават институциите, да знаят коя от тях с какви задачи се занимава, да мислят, да задават въпроси и някой ден, ако желаят, да станат курсанти във Военния университет“, споделя д-р Симеон Недев.

Преди да си тръгнат, учениците стреляха с еърсофт оръжието, което Военният университет притежава за тренировките и занятията по тактическа подготовка на курсантите./ сн. НВУ


Ключови думи
Гимназия по строителство НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати