Неделя, 23 Апр 2023
            
Горна Оряховица Култура

Галерията в Горна Оряховица събира в изложба виното и любовта

  22.01.2023 16:00
Галерията в Горна Оряховица събира в изложба виното и любовта

Изложба „Любов и вино“ подготвя Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Изложбата е с трайно място в културния живот в града и по традиция се открива в навечерието на 14 февруари.

Право на участие имат всички художници, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко от категориите „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Рисунка“, „Фотография“, „Приложни изкуства“. Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно креативните виждания на твореца.
Всеки автор може да участва с не повече от 2 творби за всяка от категориите, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство. Работите трябва да бъдат подготвени за експониране. Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани, уточнява уредникът на Галерията д-р Деница Александрова.
Всяка творба трябва да притежава етикет с името на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност. Произведенията да бъдат създадени през периода 2021 – 2023 г. (автори, които участват за първи път могат да представят работи извън посочения период).
Всеки автор поема разходите за транспортиране на произведенията до посочения адрес и обратно. Работи, неотговарящи на описаните по-горе изисквания, няма да бъдат включени в изложбата.
За целите на създаването на виртуална галерия са необходими снимка на автора и съгласие за публикуване на лични данни (имейл адрес и/ или телефон за контакт), което може да се даде, или не, чрез попълване на съпътстваща апликационна форма. Фотосите се изпращат на приложения по-долу електронен адрес.

Изложбата ще бъде открита на 9 февруари (четвъртък) 2023 г., а творби за участие в нея се приемат до петък, 3 февруари. В ХГ „Недялко Каранешев“ „Любов и вино“ ще остане до 2 март 2023 г.

Адрес за изпращане на работите:
ХГ „НЕДЯЛКО КАРАНЕШЕВ“,
ул. „Патриарх Евтимий“ 1А
5100 Горна Оряховица

КОНТАКТИ:
уредник: Деница Иванчева Иванова–Александрова
e-mail: [email protected]
тел.: 0879104271


Ключови думи
ХГ "Недялко Каранешев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати