Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Зимен салон на изкуството подготвят в Горна Оряховица

  25.11.2021 13:44
Зимен салон на изкуството подготвят в Горна Оряховица

Художествена галерия „Недялко Каранешев“, с подкрепата на Община Горна Оряховица организира Зимен салон на изкуството. Събитието е традиционно за културния календар в града и дава възможност на публиката, а и на самите автори, да направят своята поредна и последна среща преди настъпването на Новата година.

Зимният салон на изкуствата предлага място за изява както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на автори-гости. Многообразието в сюжетната канава, в техниките и реализацията, претвореният светоглед обогатяват цялостното излъчване на изложбата, а предпразничният дух допълнително носи привкуса на радостно очакване, посочва уредникът на Галерията д-р Деница Иванова-Александрова.

Откриването на Салона е предвидено за 16 декември, но под каква форма ще протече той ще се уточнява допълнително предвид пандемията от коронавирус.

В изложбата право на участие имат всички художници, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории: „Живопис“, „Графика“,  „Скулптура“ (малка пластика – камък, метал, дърво), „Рисунка“.  

Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно креативните виждания на твореца. Всеки автор може да участва с не повече от 3 творби за всяка от категориите, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство.

Работите трябва да бъдат подготвени за експониране. Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани. Всяка творба трябва да притежава етикет с информация, както следва: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност. Произведенията да бъдат създадени през периода 2019 – 2021 г. (автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън посочения период). Произведения, неотговарящи на описаните по-горе изисквания,  няма да бъдат включени в изложбата, предупреждават организаторите.

Приемането на творбите ще бъде в периода 1 – 10 декември, а връщаенто им ще става след 17 януари, когато ще бъде закрита изложбата.

Адрес за изпращане на работите:

ХГ „НЕДЯЛКО КАРАНЕШЕВ“,

ул. „Патриарх Евтимий“ 1А

5100 Горна Оряховица

Контакти:

уредник: Деница Иванчева Иванова–Александрова

e-mail: [email protected]

тел.: 0879104271


Ключови думи
Зимен салон на изкуството ХГ "Недялко Каранешев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати