Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Галерията в Горна Оряховица подготвя виртуална изложба „Любов и вино“

  22.01.2022 08:52
Галерията в Горна Оряховица подготвя виртуална изложба „Любов и вино“

Събитие, трайно наложено в културния календар на Горна Оряховица, подготвя Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в града. Заради пандемията обаче тази година традиционната за навечерието на Трифон Зарезан и св. Валентин изложба „Любов и вино“ ще се проведе виртуално.

Целта на този формат е създаване на дигитална галерия в електронна среда с каталожно звучене. Всеки участник бива публикуван с портретна снимка, чийто образ идентифицира име и защитава творчески виждания, изграждайки визуална връзка в неразривното взаимоотношение „творец–творчество“. Придавайки лесна възприемчивост и близост с публиката, този подход дава възможност и за директен контакт с всеки от авторите, обяснява уредникът на Галерията д-р Деница Иванова-Александрова.

Право на участие имат всички художници, творящи на територията на България, като всеки автор може да участва в една или няколко категории: „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Рисунка“, „Фотография“, „Приложни изкуства“. Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или съвременни техники, съобразно креативните виждания на твореца. Приемат се до 3 работи от автор.

На посочения по-долу имейл се изпращат портретна снимка с приложена информация за автора – име на автора, адрес, телефон за контакт, имейл, кратка творческа биография; снимки на желаните за участие произведения във формат не по-малък от 300 dpi. и опис на всяка от творбите, както следва: заглавие, техника, формат, година на създаване, стойност. Произведенията следва да бъдат създадени през периода 2020 – 2022 г., но автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън посочения период.

Изложбата ще бъде открита на 10 февруари във виртуална среда.

Адрес за изпращане на материалите: [email protected]


Ключови думи
ХГ "Недялко Каранешев" Любов и вино д-р Деница Иванова-Александрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати