Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Галерията в Горна Оряховица подготвя изложба за виното и любовта

  11.01.2021 11:04
Галерията в Горна Оряховица подготвя изложба за виното и любовта

Художествена галерия „Недялко Каранешев“, с финансовата и логистична подкрепа на Община Горна Оряховица, организира изложбата „Любов и вино“. Тя е посветена на 14 февруари и ще бъде открита на 11 февруари. Формата, под която ще протече обаче, ще се уточнява допълнително предвид пандемията от коронавирус.
Изложбата „Любов и вино“ е традиционно за културния календар в Горна Оряховица събитие. Право на участие имат всички художници, които творят на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории – живопис, графика, скулптура (малка пластика – камък, метал, дърво), рисунка, фотография.
Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно креативните виждания на твореца. Допуска се участие с до 3 работи от автор, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство.
Творбите трябва да бъдат подготвени за експониране, уточняват орагнизаторите. ХГ„Недялко Каранешев“ предлага система на окачване, съставена от лайсни и корди с куки, което налага произведенията да не привишават повече от 4 кг (картина на кука). Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани.  
Всяка творба следва да бъде съпроводена с информация за име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, техника, формат, година на създаване, стойност. Произведенията трябва да бъдат създадени през периода 2018 – 2021 г., но автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън него.
Творбите се приемат от 18 януари до 8 февруари на адрес ХГ „Недялко Каранешев“, ул. „Патриарх Евтимий“ 1А, 5100 Горна Оряховица.


Ключови думи
Любов и вино Недялко Каранешев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати