Неделя, 12 Мар 2023
            
Горна Оряховица Други

Библиотеката в Долна Оряховица получи коледен подарък от верен читател

  11.12.2022 12:41
Библиотеката в Долна Оряховица получи коледен подарък от верен читател

Своеобразно продължение на инициативата „Подари книга за Коледа“ направи приятел на Библиотеката към НЧ „Христо Козлев 1883“ в Долна Оряховица. В навечерието на Рождественските празници той дари някои от най-новите издания от каталога на „Хеликон“ с признателност към мисията на библиотеката в малкия град. Дарителят, който не желае името му да става известно, е родом от Долна Оряховица и именно в местната Библиотека е открил света на книгите, който му е любим и сега. Години по-късно виждам, че хората, които днес работят в Читалището, са също така отдадени и правят всичко възможно да привлекат към четенето децата на Долна Оряховица. Затова искам да подкрепя библиотекарката Ралица Величкова и председателя на Читалището Йорданка Тихчева в опитите им да предлагат най-новите и актуални книги на своите читатели, обяснява дарителят.

Това всъщност е третото му дарение на книги в рамките на две години. Последното беше в началото на лятната ваканция и беше насочено към децата и възможностите им за четене през лятото. Сега дарителят е избрал да обогати фонда на Библиотеката с най-новите криминални и приключенски романи. Долнооряховчани ще имат възможност да прочетат новите заглавия на Лий Чайлд, Дейвид Балдачи, Патриша Корнуел и др. Има и нови български книги като „Сърце“ но Виктория Бешлийска, „Разкази“ на Захари Карабашлиев. Подборката е направена с помощта на управителя на „Хеликон“ – Велико Търново Стефка Чернева.

Освен на Библиотеката, дарителят подкрепя и направи дарение за изграждане на паметник на Васил Левски в родния си град. Това е много хубава идея и тя трябва да обедини долнооряховчани. Поздравявам кмета Йордан Байчев и всички, които застават зад нея. Аз ще продължа да дарявам за тази инициатива, надявам се, че и други ще го направят и всички заедно ще съберем нужните средства, казва дарителят.

За Коледа той възнамерява да зарадва и три социално слаби семейства в родния си град, подарявайки им празнична вечеря. Менюто ще е седемстепенно, а ястията ще приготви шеф Севдалин Кръстев от Горна Оряховица.

Хубаво е да се знае, когато някой прави дарение или подкрепя определена кауза. Така се дава пример и повече хора започват също да даряват. Но няма нужда да се афишират имена и да си правим снимки като големи благодетели. Пожелавам светли рождественски празници на моите съграждани и нека във всеки дом се случи нещо добро, обяснява анонимността си дарителят.


Ключови думи
библиотека Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати